Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Через ворожі обстріли медики організації “Лікарі без кордонів” призупиняють роботу в одному з медзакладів Херсона

13 листопада, лікарня на Херсонщині, де «Лікарі без кордонів» працюють у партнерстві з Міністерством охорони здоров’я, була обстріляна артилерією. Постраждали четверо людей, у тому числі двоє медиків. Один з них – у важкому стані.
«Ми вкотре стали свідками навмисного обстрілу лікарні. Медичні заклади мають бути безпечним місцем для медперсоналу та пацієнтів», – прокоментував  Вінченцо Порпілья, головний координатор з надзвичайних ситуацій «Лікарів без кордонів» в Україні.
«На щастя, ніхто з працівників «Лікарів без кордонів», які на той момент були у лікарні, не постраждав. Але ми надзвичайно обурені та засмучені тим, що колеги з державної лікарні отримали поранення», – наголошує він.
Внаслідок обстрілу лікарня зазнала значних руйнувань.
Приблизно 150 вікон – розбиті. Відділення невідкладної допомоги, де працюють «Лікарі без кордонів», також сильно пошкоджене. Лікарня надає спеціалізовану допомогу хворим і пораненим пацієнтам. Обстріли, що не припиняються, ставлять під загрозу критичне та життєво необхідне лікування пацієнтів.
«Через незахищеність і пошкодження відділення, в якому ми працюємо, «Лікарям без кордонів» довелося тимчасово призупинити діяльність у лікарні, — каже Вінченцо. – Ми закликаємо російські сили поважати міжнародне гуманітарне право та негайно припинити ці необдумані напади. Медичні заклади мають бути захищені».
 Читайте на сайті інформаційного видання “Український південь”:
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН