Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Студенти Херсона поділилися світлинами з Дня звільнення міста від російських загарбників (відео)

11 листопада – особлива дата для кожного херсонця. Цього дня, після понад восьми місяців окупації, Херсон нарешті відчув подих свободи, місто було звільнено українськими військовими. Викладачі, студенти та співробітники Херсонського державного університету вийшли на вулиці міста, аби разом з тисячами інших херсонців привітати українських захисників, – повідомляє пресслужба ХДУ.

І ось минув рік, як наше місто знову вільне, як херсонці з прапорами, квітами, словами вдячності та очима, сповненими сльозами безмежного щастя, зустрічали своїх захисників на центральній площі з символічною назвою – площа Свободи. А ще – на десятках вулиць міста, які вперше за довгий час знову були осяяні посмішками, радісними вигуками, піснями та українськими кольорами!

“Кадри, як херсонці вітають Збройні Сили України на площі Свободи в Херсоні, вже стали історією. Змучене окупацією, без світла, води та зв’язку місто ожило одинадцятого листопада дві тисячі двадцять другого року, а разом з ним ожили й всі ми, хто вимушений був виїхати. Дивлюсь в котрий раз на щасливі обличчя колег з Херсонського державного університету, які вийшли зустрічати військових і вітати один одного зі звільненням, й розумію, що навіть уявити було не можливо, яка це мала бути сила духу, мужність тримати українське небо над містом, коли ти оточений ворогом… А ці блакитно-жовті прапори, які надійно ховали і які одинадцятого листопада вмить заполонили все місто! Вітаю всіх з річницею звільнення Херсона! Сьогодні місто, як одна велика, стікаюча кров’ю рана. Але ми точно знаємо, що все підлягає відновленню, що місто знову розквітне, бо його любить така велика кількість незламних людей. Молимось за наших титанів, які звільняють лівий берег Херсонщини та боронять Україну! Віримо у Перемогу!”, – говорить ректор ХДУ Олександр Співаковський. 

Минає рік як наше сонячне південне місто знаходиться під щоденними прицільним вогнем російських окупантів. Та херсонці не здаються. Це можна побачити на прикладі наших незламних співробітників і викладачів, які, попри все, залишаються у місті, до того ж продовжують працювати, забезпечувати освітній процес і стабільну роботу. А також допомагати колегам гуманітарною допомогою, яку ми постійно отримуємо від наших партнерів. І паралельно – ліквідовувати наслідки обстрілів будівель ХДУ у Херсоні. Прикладом стійкості, звісно, є й наші студенти, які продовжують навчатися, захищати дипломи, вигравати наукові конкурси і спортивні змагання, робити перші кроки у професії, волонтерити.

Цей рік точно був непростий для херсонців. Масові обстріли, прильоти ворожих снарядів, які вже забрали стільки життів, руйнування. Підрив Каховської ГЕС і підтоплення частини міста, в результаті – дехто з наших співробітників, як і багато інших мешканців прибережних районів, втратив своє житло.

Однак … Всі продовжують жити з вірою в Перемогу, попри все! Адже хто, як не херсонці, точно знає цінність свободи. Хто, як не херсонці, знає, що свободу недостатньо просто мати, її ще й треба захищати! І тоді одного дня на вулиці нашого міста знову повернеться відчуття безпеки й такий бажаний мир!

 Читайте на сайті інформаційного видання “Український Південь”:

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН