Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Судитимуть генерал-майора рф за жорстоке поводження з військовополоненими та цивільним населенням

 Прокурори Офісу Генерального прокурора скерували до суду обвинувальний акт стосовно командира 45-ї окремої бригади спеціального призначення повітряно-десантних військ рф за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

 

Розслідуванням встановлено, що з 24 лютого по 7 березня 2022 року військовослужбовці збройних сил рф захопили аеропорт «Антонов» у смт. Гостомель.

Виконуючи вказівки обвинуваченого, вони взяли у полон 28 військовослужбовців Збройних Сил України та не менше 30 місцевих жителів.

Військові рф примусово завели їх до підвального приміщення на території аеропорту і протягом тривалого часу утримували без будь-яких умов – при низькій температурі, вологості, за відсутності вентиляції, освітлення, умов для сну та туалету.

Полонені були змушені спати на холодному вологому бетоні, їм не надавалась медична допомога та медикаменти, на одну особу на добу виділяли приблизно 1 ложку каші та 150 мл води.

Крім того, за вказівкою обвинуваченого військовополонених примусово залучали до виконання фізичних робіт – копання траншей та завантаження трупів військових рф.

Досудове розслідування та оперативний супровід здійснювався СБУ.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН