Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині інспектори рибпатруля спіймали браконьєрів

У ході проведення оперативних заходів із протидії грубим порушенням Правил рибальства працівниками Херсонського рибоохоронного патруля в акваторії річки Кошова, в районі причалу № 6 садівничого товариства в адміністративних межах смт Комишани м. Херсон в межах Національного природного парку «Нижньодніпровський» виявлено та вилучено заборонені знаряддя лову (22 од. раколовних ятерів) з водними біоресурсами.
Відповідно до ст. 63 ЗУ «Про тваринний світ» 807 екз. річкових раків, 21 екз. бичка, 14 екз. сома, 5 екз. плітки (молодь), по 3 екз. щуки (молодь), лина та окуня у живому та неушкодженому стані випущено у природне середовище, чим попереджено їх загибель та нанесення збитків рибному господарству України на суму 1 864 908  грн.
Прийнятими заходами власника даного майна встановити не вдалося. За результатами роботи рибпатрульними складено акт виявлення та вилучення майна, власник якого не встановлений.
Трохи пізніше, на цій же акваторії, але біля причалу № 6 садівничого товариства було затримано громадянина, який мисиновою сіткою здійсним вилов 3 екз. карася сріблястого, по 1 екз. сазана, лина та краснопірки, загальною вагою 7 кг. Своїми діями порушник завдав збитки рибному господарству України на суму 36 473 грн. Заборонене знаряддя лову та водні біоресурси вилучено рибпатрульними.
За даним фактом складений протокол про адміністративне правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП та буде направлений до суду для розгляду та прийняття відповідного рішення.
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН