Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Доцентка ХДУ Тетяна Корнішева представила заклад в університеті імені Адама Міцкевича в Познані

У межах академічної мобільності 22-28 жовтня керівниця навчально-методичного відділу Тетяна Корнішева представляла Херсонський державний університет під час участі у роботі Міжнародної літньої школи «Освітній менеджмент та створення нової пропозиції навчання» на базі Університету імені Адама Міцкевича (м.Познань, Польща), що відбувалася в рамках проєкту «UNIWERSYTET JUTRAII – POWR.03.05.00-00-Z303/18»,  – повідомив пресцентр ХДУ.

 

Разом із делегатами від 28 університетів-партнерів України з польськими колегами були обговорені актуальні проблеми щодо покращення якості освітнього процесу, реалізації освітніх програм, питань сфери забезпечення якості вищої освіти, що є запорукою майбутнього розвитку України і важливим кроком щодо налагодження комунікації та реалізації обміну досвідом з іноземними партнерами.

Під час візиту Тетяна Корнішева ознайомилась із процедурою інституційної акредитації, обговорила питання внутрішнього забезпечення якості освіти з проректоркою з навчально-виховної роботи Університету імені Адама Міцкевича Йоанною Вуйчік.

З особливостями діяльності центру освітнього забезпечення ознайомив учасників Міжнародної літньої школи директор Марек Собчак. На підставі порівняльного аналізу систем вищої освіти Польщі та України д-р Марчин Докович окреслив потенційні бар’єри, що виникають у процесі реалізації програм подвійних дипломів, разом з колегами розглянули шляхи їх подолання.

Відбувся обмін думками щодо питань освітнього менеджменту, особливостей реалізації та акредитації освітніх програм під час проведення круглих столів.

Обговорили з колегами подальшу польсько-українську співпрацю у реалізації спільних пропозицій щодо розширення переліку дисциплін за вибором для здобувачів; сфері неформальної освіти (курсів та тренінгів); проведенні лекцій науково-педагогічними працівниками університету-партнера та організації спільних конференцій міжнародного рівня.

У рамках візиту керівниця навчально-методичного відділу ХДУ Тетяна Корнішева висловила щирі слова подяки за запрошення, організацію заходу, допомогу та підтримку України польській освітянській спільноті в особі проректора з міжнародної співпраці Університету імені Адама Міцкевича, проф. Рафала Вітковського, представника міжнародного центру д-ра Koстянтина Мазур.

 

А також – вдячність  ректору ХДУ Олександру Співаковському, проректорці з міжнародної соціально-гуманітарної та науково-педагогічної роботи Аллі Цапів за набутий досвід щодо співпраці з міжнародними партнерами.

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН