Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Банківські установи проведуть фізичну ідентифікацію пенсіонерів Херсонщини певних категорій

ЩОДО ПРОВЕДЕННЯ ФІЗИЧНОЇ ІДЕНТИФІКАЦІЇ ОСОБИ ОРГАНАМИ ПЕНСІЙНОГО ФОНДУ УКРАЇНИ

На сьогодні, згідно з чинним законодавством, ідентифікації в органах Пенсійного фонду підлягають отримувачі пенсії через банківські установи за умови, якщо протягом 1 року вони не отримували кошти або кошти отримувались на підставі доручення.

Відповідно до вимог постанови КМУ від 30.08.1999 №1596 з урахуванням змін банківські установи щомісячно надають органам Пенсійного фонду списки таких осіб. Зазначених в цих списках осіб запрошують до органів Фонду для проведення ідентифікації та надання заяви про подовження виплати пенсії через банківську установу.

 

Отже, на сьогодні, іншим категоріям громадян немає необхідності звертатися до органів Пенсійного фонду України з метою проходження ідентифікації.

У разі прийняття законодавчих змін органи Пенсійного фонду неодмінно проведуть широку інформаційно-роз’яснювальну кампанію. Отже, слідкуйте за подальшими публікаціями, – повідомило Головне управління Пенсійного фонду України в Херсонській області.

 Нагадаємо, що  лівобережжя Херсонщини перебуває під окупацією російських військових.Пенсіонери не мають доступу до  рахунків українських банків, через блокування українського зв’язку і знищення банківської системи в  окупованих районах Херсонщини.

Читайте на сайті інформаційного видання “Український Південь”:

Окупанти продовжують здійснювати ревізію захопленого українського майна на Херсонщині

 

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН