Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Внаслідок ворожих обстрілів минулої доби поліцією Херсонщини відкрито 12 кримінальних проваджень щодо порушення законів та звичаїв війни

Поліція фіксує чергові злочини окупантів проти мирного населення Херсонщини. російські війська вкотре обстріляли з артилерії, танків, мінометів, реактивних систем залпового вогню, авіації та БпЛА населені пункти Бериславського, Каховського та Херсонського районів, є поранені серед мирних жителів.
Ворог здійснив авіаційні удари по Бериславу, Зміївці, Козацькому та Веселому.
У Бериславі через вибухи 4-х керованих бомб пошкоджена будівля підприємства, територія заводу, пожежна частина та інженерно-технічні споруди сільськогосподарського об’єкту. До медзакладу за допомогою звернувся 66-річний місцевий житель, лікарі діагностували в нього контузію. Місто атакували і з безпілотників, вибуховий пристрій окупанти скинули на службовий автомобіль поліції. Внаслідок вибуху автівка отримала механічні пошкодження, працівники не постраждали.
У Зміївці авіаударом пошкоджено будівлю будинку культури, дитсадок та 7 приватних будинків. У Веселому Каховського району вибухами керованих бомб значно пошкоджено 4 будинки.
Вранці внаслідок мінометного обстрілу росіянами Козацького Каховського району поранено 67-річного чоловіка та 63-річну жінку. Вдень росіяни атакували населений пункт з авіації, через потужні вибухи пошкоджено ангар та поранено 54-річного чоловіка.
російські війська цілодобово обстрілювали Херсон. Окупанти намагалися знищити об’єкти життєдіяльності міста, цілили по мирних житлових кварталах Дніпровського та Корабельного районів, центру і передмістя. Ворожими снарядами в обласному центрі пошкоджені багатоповерхові та приватні будинки.
На місцях подій працювали поліцейські, рятувальники та медики, які надавали допомогу постраждалим, фіксували наслідки атак.
За минулу добу поліція відреагувала на 371 заяву і повідомлення громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Відкрито 12 кримінальних проваджень за ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» ККУ.
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН