Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні громада храму на честь ікони “Всіх скорботних Радість” перейшла до ПЦУ

Храмове свято відзначили в храмі на честь ікони «Всіх скорботних Радість» при Херсонській міській клінічній лікарні ім.О.С.Лучанського, – про це повідомив Никодим, єпископ Херсонський і Таврійський, керуючий справами ПЦУ.
“В серпні цього року рішенням загальних зборів ця громада долучилася до Херсонської єпархії Православної Церкви України. Вперше урочиста відправа храмового свята відбулася рідною мовою в рідній Помісній Церкві, за календарем, який не секуляризує штучно наше щоденне життя від життя церковного і глибше наповнює це щоденне життя духовними смислами.
Попри постійне завивання сирен і звуки близьких вибухів, настрій у людей був урочистий і піднесений. Люди молилися і духовно раділи, насолоджуючись спілкуванням з Богом, підносячи молитви за наших воїнів, за своїх рідних і близьких, за рідне місто і всю нашу Україну, за скорішу нашу Перемогу і мир. Це українське місто-герой Херсон, де живуть незламні вільні люди, які цінують свободу, які люблять Бога і Україну, яку Він нам дав”, – зазначив Никодим.
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН