За перший тиждень жовтня браконьєри на Херсонщині завдали збитків майже на 130 тис грн.
У період з 2 по 8 жовтня державні інспектори Херсонського рибоохоронного патруля зафіксували 10 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів.
Так, складено шість протоколів – за ч. 4 ст. 85 КУпАП (грубі порушення рибальства) та чотири – за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення Правил рибальства).
За даний період конфісковано 15 од. заборонених знарядь лову та загальна вага незаконно виловлених водних біоресурсів склала 15 кг.
Сума збитків, завданих рибному господарству України, становить 127 579 грн.
Так, 6 жовтня близько 10 години ранку в ході відпрацювання акваторії р. Вірьовчина, в районі смт Комишани м. Херсон в межах Національного природного парку «Нижньодніпровський» рибпатрульними було затримано місцевого мешканця, який здійснював незаконний вилов водних біоресурсів забороненим знаряддям лову – мисиновою сіткою вбрід.
Порушник встиг добути 2 екз. карася сріблястого та по 1 екз. сазана та судака, загальною вагою 5 кг. Завдано збитки рибному господарству України на суму 54 717 гривень.
За фактом грубого порушення Правил рибальства складено протокол про адміністративне правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Заборонене знаряддя лову та водні біоресурси вилучено до рішення суду.
Херсонський рибоохоронний патруль закликає громадян бути відповідальними та дотримуватись природоохоронного законодавства.