Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В Одеській області викрито змову на закупівлі фарби на 3 млн грн для потреб військових

Адміністративна колегія Південного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України 10 жовтня 2023 року встановила наявність змови між ТОВ «Ютрис» та ТОВ «Профістрой Дизайн ЛТД» (Одеська область) під час їхньої участі в 2020-2021 роках у двох процедурах закупівель фарби для потреб військових. Очікувана вартість закупівель – 3 020 180 грн, – повідомляє Південне МТВ АМКУ.

Під час розгляду справи Відділення встановило низку фактів, що свідчили про узгоджену поведінку відповідачів, зважаючи на які адміністративна колегія Південного МТВ АМКУ визнала дії ТОВ «Ютрис» та ТОВ «Профістрой Дизайн ЛТД» порушенням Закону України «Про захист економічної конкуренції» у вигляді вчинення антиконкурентних узгоджених дій, що стосуються спотворення результатів торгів. За це відповідачів оштрафовано на загальну суму 154 400 грн.

Нагадаємо, також, згідно з Законом України «Про публічні закупівлі», підставою для відмови в участі у процедурі закупівлі є той факт, що суб’єкт господарювання (учасник) протягом останніх трьох років притягувався до відповідальності за вчинення антиконкурентних узгоджених дій, що стосуються спотворення результатів торгів (тендерів).

З відповідними Зведеними відомостями щодо спотворення результатів торгів можна ознайомитися за цим посиланням на сайті АМКУ (постійно оновлюється).

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН