Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Нововоронцовській та Високопільській громадах волонтери-художники прикрашають укриття малюнками

На Херсонщині, а саме в Нововоронцовській та Високопільській громаді в рамках проекту “Стіни культури” на будівлях та сховищах з’явились нові малюнки.
Проект ініційований платформою “Культурні сили України” при підтримці Херсонської військової адміністрації зокрема департаментом гуманітарної політики. Вже зараз творча команда працює в регіоні над 14 стінописами.
Цього разу команда митців складається із трьох художників-волонтерів, які не вперше працюють з КСУ – Денис Lipton, Вікторія Калашник (Ms. Chestnut), Ання Сєрга, Ткач Вадим, Гетьман Костянтин
“Стіни культури” ініціювали минулоріч активісти “Культурних сил України” з метою створення муралів на деокупованих і прифронтових територіях.
За декілька місяців було створено понад 250 стріт-артів авторства художників з усіх куточків країни, які об’єдналися, щоб за допомогою патріотичних стінописів підтримати відчуття єдності українців. Стартував проект із Харківщини та Запоріжжя.
Цього разу серія робіт складається з візуалізації цитат українських діячів культури зокрема Івана Франка, Лесі Українки, Олександра Довженко та інших.
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН