Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Російська армія викрала відому картину – портрет Тараса Шевченка з художнього музею Херсона

Цей портрет Козаря був викрадений росіянами перед втечею з Херсона на початку листопада 2022 року. Де зараз перебуває твір українського художника, наразі точно не відомо, найвірогідніше — у сімферопольському Центральному музеї Тавриди разом із основною частиною викраденої музейної колекції, – зазначили на офіційній сторінці Херсонського художнього музею.
Автором є представник харківської вищої художньої школи Григорій Томенко.  Це художник і педагог  був відомий своїми живописними і графічними роботами.
Він увійшов в історію національного мистецтва як художник, який оспівував життя людей села, поетизував українську природу. Портрет українського поета і художника Тараса Шевченка, чий образ є справжнім символом боротьби українців за свою свободу і незалежність, займає у творчому доробку майстра особливе місце.
Працюючи над графічним зображенням українського пророка, художник прагнув не тільки передати дорогий серцю образ, а й виконати його максимально правдиво. За основу він взяв одну із найвідоміших світлин поета, зроблену 1858 року, яка свого часу надихнула багатьох митців. Створюючи незабутній образ легендарного поета-бунтаря, Томенко акцентує увагу на очах: сумний погляд Шевченка зібрав у собі всю трагедію українського народу, але сповнений рішучості продовжити боротьбу.
Возможно, это изображение текст «ХЕРСоНСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ amtrmn mArom ХУДОЖНИЙ МУЗЕЙ IAARA IM. IM. ОЛЕКСИЯ ШОВКУНЕНКА ВИКРАДЕНО! ВиКРадени ጌቀንው ГРИг ОРΙЙ ТОМенКо 915-1994). т.г ШЕВЧЕНКо. 1963 ΠΑПΙР, АВТОЛΙТОΓРΑΦΙЯ т. т.шевъенти te вченжу»
Поділитись публікацією

Один коментар

  1. российские оккупанты перевоспитывают наших детей, всё больше людей разуверившихся в освобождении и вынужденных как то выживать идут к ним на работу, за что мы ставим им клеймо их предателей, готовится, а возможно уже и продится мобилизация, а вы блядь про какую то сраную картинку переживаете.

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН