Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонці, чиї будинки були підтоплені, отримали побутову техніку

15 родин, чиє житло затоплене через підрив армією рф Каховської ГЕС,  отримали холодильники.
Ті, хто справді потребує, ті, хто сьогодні живе у знайомих і родичів після втрати оселі. Херсон тримається на людях, на підтримці небайдужих людей. Керуючий магазином Фокстрот у Херсоні Дима Златов та місцева активістка Вера Токарева за підтримки благодійників з Чернігова ГО “Сяйво Сіверщини” та компанії з Німеччини Dernau e.V., яку очолює Штефан Рауш, зробили просто і тихо гарну і безкорисливу справу для херсонців.
Керівництво Фокстроту надало суттєву знижку, а тому на зібрані кошти громадською організацією разом німецькими партнерами холодильників передали не 10, а 15 родинам, які дійсно цього потребують.
Окрім цього, магазин на себе взяв і доставку товару, а це суттєве вирішення проблеми для тих, хто немає засобу пересування та коштів.
“Керівництво компанії “Фокстрот” не залишилось осторонь проблем херсонців,  чиє житло затоплене через підрив Каховської ГЕС. Ми завжди  йдемо назустріч землякам, яким потрібна підтримка і допомога”, – сказав Дмитро Златов,  керуючий магазином “Фокстрот” у Херсоні.
Віра Безлуцька, зараз проживає у знайомих, бо  в будинку в Гідропарку неможливо жити.
 “Вдячні всім, хто нас підтримав, бо складно нині, втратили все, що наживали”, – каже Віра Степанівна.
Люди попри біду, тримаються, вірять в добре майбутнє. Є підтримка земляків.
 Лодмила Котельникова  має будинок в Річпорту. Затоплення не обійшло й її оселю.  Опікується котами і собачкамим, живе в знайомих, які її прихистили.
Каже, що не очікувала від благодійн иків отримати таку допомогу –  холодильник. З вдячністю говорить про тих, хто підтримує херонців, які потерпають від загарбників.
Приїхав забирати холодильник і Сергій Ягодін з Комишан. Вода безжалосно поглинула й їх будинок, який зводили всією родиною.
 “Все відновимо, все відбудуємо після Перемоги, – каже Сергій Ягодін. – Вдячні Вірі Токаревій, що вона організувала і зібрала разом всіх благодійників”.
 “В Комишанах частина будинків швидко пісшла під воду, – каже Тетяна Тюріна. – Ми  тепер живемо у знайомих. Віримо, що повернемося додому й привеземо цей холодильник. Це велика підтримка нашої родини. Бо вся техніка стала непригодною після затоплення”.
У кого будинки визнані непригодними повністю для життя, у кого потребують капітального ремонту – а це потребує часу для оформлення всіх документів та коштів, а відбудова відбуватиметься після безпечної ситуації в Херсоні, а поки це – зона бойових дій, бо рф щодня обстрілює цивільну інфраструктуру.
 “Допомогти 15 родинам вдалося завдяки активістам з Черніговщини, партнерам з  Німеччини. Це – підтримка родин, що втратили житло,  холодильники  отримали холодильники дійсно ті, кому вони потрібні”, -каже херсонка Віра Токарева.
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН