Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Через шахраїв четверо жителів Херсонщини втратили 18000 гривень

За минулі дві доби четверо жителів області втратили усі заощадження при спробі оформити грошову допомогу на сумнівних ресурсах та під час купівлі товарів у нечесних продавців.
Під приводом надання грошової допомоги від міжнародних організацій шахраї привласнили кошти двох жительок Херсона, – повідомляє поліція Херсонської області.
У соціальній мережі та месенджерах заявниці прочитали повідомлення про надання грошової допомоги постраждалим від російської агресії. Жінки перейшли за посиланнями, ввели дані своїх банківських карток, після чого з їх рахунків аферисти зняли 11000 гривень.
Пам’ятайте, що інформацію про грошові виплати потрібно брати лише з офіційних джерел, не переходьте за сумнівними посиланнями та не вводьте реквізити платіжних карток на незнайомих та підозрілих веб-сайтах.
При здійсненні покупок в мережі Інтернет користуйтеся оплатою після отримання бажаного товару, а не перераховуйте одразу всю суму. Жертвами нечесних продавців стали херсонець, який за 3000 гривень замовив на сайті автобокс на дах автомобіля, а також жителька Великоолександрівської громади, яка замовила дрова на 4000 гривень. Обидва заявники перерахували псевдо-продавцям повну вартість товару, після чого оголошення зникли, гроші людям ніхто не повернув і товар не надіслав.
Головне правило покупок в Інтернеті – оплачуйте товар лише після його отримання, тоді ви зможете оглянути речі та пересвідчитись у їх якості. Передоплату вносьте лише перевірним продавцям.
За всіма фактами поліція відкрила кримінальні провадження за ст.190 «Шахрайство» ККУ.
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН