Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Житель Бериславського району втратив з банківської картки 58000 гривень

Поліція попереджає про шахраїв, які виманюють гроші через фейкові чат-боти банків
У месенджерах шахраї створюють фейкові чат-боти банків, які за виглядом та наповненням схожі на справжні. Їх виявляють та блокують, але періодично з’являються нові. Саме на такий шахрайський чат-бот натрапив житель Бериславського району, – повідомляє Поліція Херсонщини.
Для оформлення електронного цифрового підпису чоловік знайшов у месенджері банківський чат-бот, який виявився фейковим. У переписці невідомий надавав заявнику різні команди для оформлення підпису: вказати свої особисті дані, номери телефону та картки банківського рахунку. Потім чоловіку почали надходити коди для переведення коштів з картки на номер мобільного телефону. Не здогадуючись про обман, чоловік вводив коди, після чого з його банківської картки зникло 58000 гривень. За цим фактом поліція відкрила кримінальне провадження за ст.190 «Шахрайство» ККУ.
Поліція закликає громадян бути обережними та уважно перевіряти чат-боти. Зловмисники навчилися примальовувати навіть сині галочки, які є знаком довіри і ніби гарантують, що акаунт не фейковий. Не переходьте за неперевіреними посиланнями, не вводьте у чат-ботах ПІН-код картки, CVV2/CVC2-код або логін/пароль до мобільного банкінгу.
Справжні чат-боти знаходьте лише на офіційних сайтах банків. Якщо ви не впевнені, що знайшли у месенджері оригінальний бот банку, краще скористатися іншими варіантами сервісів, звернутися безпосередньо у фінустанову або подзвонити на «гарячу лінію» банку.
Возможно, это изображение текст «FAKE FAKE»
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН