Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Підозрювана в створенні агентурної мережі рф поетеса Більченко “засвітилась” на окупованій Херсонщині

Євгенія Більченко, колишня викладачка столичного педуніверситету імені Драгоманова, повернулася до окупованої України після обвинувачень у створенні агентурної мережі ворога.


Виклавши фото в соціальних мережах, колишня викладачка викрила місце свого перебування, повідомляє інформаційна агенція Херсону Кавун.сіті.
Після повернення до України Більченко здійснила “гуманітарну місію” на Херсонщині. Крім того, задниця активно пише вірші, у яких висловлює свої погляди на події в Україні.

 

Хто така Більченко

Євгенія Більченко народилася в Україні. Поетка відома своєю україномовною поезією та активною участю в культурному житті країни. Вона виступала на літературних заходах і навіть мала свою літературно-поетичну студію для початківців.

Євгенія Більченко отримала визнання завдяки віршам, які відзначалися глибоким патріотизмом. Вона навіть засвітилася на сцені під час Революції Гідності з віршем “Хто я?”. Проте пізніше виступила проти Закону “Про забезпечення функціонування української мови як державної” і назвала його “звичайним фашизмом”. Вона була звинувачена в поширенні антиукраїнських висловлювань та створенні фейків.

За даними слідства, Більченко вербувала громадян України для отримання від них інформації про розташування та переміщення військових у Києві та Київській області. Іншими словами, вона була зв’язана з російськими силовими структурами та допомагала їм у зборі інформації.

За попередніми даними, вона перебувала на території росії з лютого 2022 року. Більченко отримала російський паспорт замість ненависного українського. Її обранцем став поет Аркадій Вєсєлов. Церемонія одруження відбулася в Санкт-Петербурзі, де пара жила. Але трохи згодом Більченко почала скаржитися в соціальних мережах, що таких кар’єрних висот, як у толерантному Києві, їй не вдалось досягнути. Минулого року Більченко поскаржилась, що має проблеми зі здоров’ям — підозра на рак. При цьому, за російським законодавством, вона не може лікуватися у державних лікарнях та користуватися стаціонаром. Вона продовжувала бути безробітною — у Пітері їй пропонували винятково роботу двірника.

СТОПКОР

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН