Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Майже половину податкових надходжень до місцевих бюджетів Херсонщини забезпечують платники обласного центру

Територіальні громади наполегливо працюють над забезпеченням надходження податків до місцевих бюджетів.

Так, найбільшу частку надходжень вдалося мобілізувати Херсонській міській територіальній громаді (49% або 914 млн гривень), Чорнобаївській сільській територіальній громаді (6% або 110,1 млн гривень), та Тягинській сільській територіальній громаді (2% або 40,8 млн гривень).

Загальна сума надходжень від суб’єктів господарювання та громадян до місцевих бюджетів Херсонщина за січень-серпень 2023 року склала 1874 млн гривень.

У розрізі по податках найбільше місцеві бюджети зібрали податку на доходи фізичних осіб – 1612,8 млн гривень, що в загальній сумі надходжень складає 86%. Також лідерів за обсягом сплати входить єдиний податок (175,5 млн гривень), плата за землю (43,5 млн гривень), податок на нерухоме майно (19,4 млн гривень).

Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі акцентує увагу на самостійності визначення місцевими органами влади напрямів використання бюджетних коштів відповідно до законодавства України, а також незалежно одне від одного розглядають і затверджують відповідні місцеві бюджети.

Самостійність місцевих бюджетів забезпечується закріпленням за ними відповідних джерел доходів бюджету.

Отже, громади з вищим рівнем надходжень до бюджету мають більше коштів на відновлення соціальних та інфраструктурних об’єктів, а також допомогу населенню.

Пресслужба Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН