Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Двоє українських вчителів потрапили до списку 50 найкращих вчителів планети

 Двоє українців увійшли до ТОП-50 найкращих вчителів планети, – про це повідомляється на сторінці Global Teacher Prize 2023.
Ними стали фіналістка премії Global Teacher Prize Ukraine 2019 Liudmyla Tabolina та переможець Global Teacher Prize Ukraine 2021 Artur Proidakov.
Обидва вчителі викладають українську мову та літературу.
 «Свої емоції зараз я можу описати одним словом — відданість. Відданість собі, освіті, вчителям та Україні. Моя місія — аби Україна не стала одним із рядків у стрічці новин світу.
Я буду продовжувати пишатися нашими освітянами та популяризувати наші освітні підходи, де б я не була», — ділиться своїми емоціями Людмила.
Людмила Таболіна — з Харкова, але наразі викладає в київському ліцеї. До того, як у Харкові відновили роботу громадського транспорту, вона чотири місяці ходила пішки 11 кілометрів на роботу і назад під звуки вибухів через численні блокпости.
«Це важливий сигнал на весь світ, що вчителі України продовжують працювати попри війну. Тому це не лише моє досягнення, але й знак уваги до всіх українських вчителів. Подяка захисникам і захисницям України. Ми, учителі, можемо працювати тільки завдяки їхній звитязі, їхній мужності та їхній щоденній роботі», — коментує своє потрапляння до переліку найкращих вчителів планети Артур.

перебуває під тимчасовою російською окупацією.

Global Teacher Prize зауважує, що Артур ріс у регіоні, де російська мова поширилася через довготривалу політику русифікації, яка обмежувала українську культуру.

Але завдяки власній шкільній вчительці, яка донесла до нього красу української мови, Продайков почав слухати українськомовну музику і більше читати українські книжки. Це також був протест проти зрусифікованого середовища.

У 2014 році через початок російської агресії багато студентів педагогічного коледжу, де Артур працював 3 роки, були змушені покинути Луганщину в пошуках нового місця навчання та проживання.

Він переїхав до міста Ромни на Сумщині, де зрозумів, що в умовах війни та глобальних змін недостатньо «просто вчити» дітей, а вчитель — це людина, яка «відкриває двері до дорослості», яка не ділить світ на «чорне» і «біле» і не тікає від ризиків і перешкод, наголошують організатор

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН