Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Українцям перерахують субсидії, їхній розмір зміниться: як отримати гроші на комуналку

В Україні з 1 жовтня 2023 року перерахують усі субсидії. Їхній розмір збільшиться з урахуванням зростання витрати на комуналку (через опалювальний сезон). Деяким українцям субсидії перерахують автоматично, іншим доведеться повторно подавати документи.

При цьому, як повідомляють у Пенсійному фонді, українці зможуть подавати заяву на оформлення субсидії за спрощеними правилами. Однак подавати заяви мають далеко не всі українці.

Кому потрібно подавати документи на субсидію?
Якщо у вашій сім’ї є переселенці, кількість зареєстрованих членів сім’ї відрізняється від фактичної, ви орендуєте житло, то для призначення субсидії на опалювальний сезон документи потрібно подавати повторно. Тим українцям, які вже отримували субсидії, їх перепризначатимуть автоматично.

Як розрахують розмір субсидії?
Субсидії рахуватимуть на соціальні нормативи споживання. При цьому з жовтня на українців чекає нововведення: рахувати будуть з урахуванням доходу сім’ї, який вона отримувала за перші пів року 2023-го. Якщо ваш прибуток значно змінився, це також вплине на розмір виплати.

Як по-новому оформити субсидію?
Пенсійний фонд запровадив експериментальний спрощений спосіб оформлення субсидії. За новими правилами не потрібно заповнювати декларацію, збирати довідки. Натомість потрібно подати спрощену заяву кожному з членів сім’ї.

Подати заяву можна на сайті Пенсійного фонду України, у додатку ПФУ, у Дії. “Це не вимагає очікування в чергах, мінімізує людський фактор і ймовірність припущення помилок”, – зазначили у ПФУ.

  Джерело.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН