Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

 Роз’яснювальні рейди  проводять податківці у  Херсоні  

Фахівці Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі та Південного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці провели спільний просвітницький рейд і поспілкувались із 9 бізнесменами, які займаються роздрібним продажем товарів на території обласного центру.

Під час бесіди податківці розповідали підприємцям про особливості застосування РРО/ПРРО при здійсненні розрахунків готівкою, переваги використання ПРРО та електронних сервісів ДПС України, правила ведення товарного обліку, зміни в порядку заповнення реквізиту «Призначення платежу» та інші питання.

Особливу увагу акцентували на можливості безкоштовного завантаження з вебпорталу ДПС України програмного забезпечення (ПРРО) на будь-який смартфон, планшет чи інщий гаджет. Функціонування цього застосунку не потребує додаткових фінансових вкладень. Необхідний власне сам гаджет, доступ до мережі Інтернет (хоча б ненадовго) та електронний цифровий підпис. Вирішувати, що саме застосовувати для проведення розрахунків – РРО чи ПРРО, мають лише суб’єкти господарювання.

Також під час спілкування з платниками податків посадовці наголошували на необхідності офіційно оформлювати найманих працівників. Адже легальна зайнятість – це не лише соціальна захищеність людини, а й своєчасно сплачені податки до бюджету, які спрямовуються на забезпечення Збройних Сил України, допомогу вразливим категоріям громадян тощо.

На завершення зустрічі суб’єкти господарювання отримали листівки інформаційно-роз’яснювального характеру на податкову тематику.

 

Пресслужба Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН