Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Повідомлено про підозру ексадвокату, який працює в окупаційному уряді Херсонської області

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру колишньому українському адвокату у колабораційній діяльності (ч. 5 ст.111-1 КК України).
За даними слідства, у листопаді 2022 року під час тимчасової окупації Херсонщини підозрюваний працевлаштувався до окупаційного уряду області, де обійняв посаду «исполняющего обязаности директора организационно-правового та административно-хозяйственного департамента министерства информационной политики Херсонской области».
На займаній посаді він організовував та контролював роботу «департамента», займався добором працівників, укладенням договорів на поставку товарів, виконання робіт та надання послуг для потреб «міністерства».
У серпні 2023 року за вказівкою «в.и.о. губернатора»,  підозрюваний виконував ще й повноваження так званого «председателя ликвидационной комиссии министерства информационной политики Херсонской области». Згодом «функції» окупаційного міністерства були передані новоствореному «Управлению информационной политики».
Досудове розслідування здійснюється УСБ України в Херсонській області.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН