Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

СБУ повідомила про підозру росіянину, який «очолив» незаконно створений орган влади у Каховському районі Херсонщини

 За матеріалами СБУ підозру у посяганні на територіальну цілісність і недоторканість України отримав уродженець та мешканець Волгоградської області росії.
Встановлено, що з почату повномасштабного вторгнення чоловік перетнув державний кордон України через Кримський міст та в’їхав на тимчасово окуповану територію АР Крим. Далі через КПВВ «Каланчак» він незаконно перетнув адміністративну межу і потрапив на материкову частину України – Херсонщину.
Тут, увійшовши у злочинну змову з представниками окупаційної влади, і маючи чітку позицію щодо підтримання земляків – окупантів та реалізації «ідеї» приєднання території нашої держави до рф, зловмисник прийняв пропозицію на «головування» в одному з сіл району.
Отримавши «владні повноваження» так званого «голови Чаплинської ВЦА» підозрюваний здійснював публічні виступи щодо введення обігу російського рубля як офіційної грошової одиниці, дотримання комендантської години. Колаборант «опікувався» комунальними питаннями, «регулював» оплату послуг – змушував термінової сплати заборгованості мешканцями району.
Аби показати окупантів з позитивного боку, висвітлив у мас-медіа відкриття у смт Чаплинка, при підтримці політичної партії «Единая россия» та депутата держдуми рф, «гуманітарного» центру.
З вуст гауляйтера мешканцям смт Чаплинка було озвучено про припинення виплат пенсій через Укрпошту та банківську систему України. Зловмисник заявив про отримання виплат у російських рублях.
На підставі зібраної доказової бази слідчі Служби безпеки України повідомили фігуранту про підозру за ч. 2 ст. 110 Кримінального кодексу України (посягання на територіальну цілісність і недоторканість України). Йому загрожує до 10 років позбавлення волі.
Розслідування проводили співробітники СБУ в Херсонській області за процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури.
Возможно, это изображение 1 человек

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН