Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Вироки за держзраду отримали ще 4 окупаційних судді з Криму

За публічного обвинувачення прокуратури 12, 13 та 14 років позбавлення волі заочно отримали чергові 4 окупаційні судді з Криму. Їх було визнано винними у вчиненні державної зради (ч. 1 ст. 111 КК України).
До 2014 року засуджені обіймали посади українських суддів, одна з них очолювала Джанкойську міжрайонну прокуратуру АР Крим. Однак, після захоплення півострова збройними силами РФ, усі вони зрадили присязі на вірність українському народу та перейшли на бік ворога. При «новій» владі вони зайняли посади «суддів» у незаконно створених Севастопольському міському суді, а також у Сімферопольському та Красногвардійському районних судах Республіки Крим.
Окупаційні судді сприяли становленню та зміцненню окупаційної влади на окупованому півострові та здійснювали правосуддя за російським законодавством.
Зокрема, один із суддів причетний до ухвалення незаконних рішень стосовно кримських активістів. Йдеться про події 3 травня 2014 року, коли окупанти заборонили в’їзд до Криму лідеру кримськотатарського народу Мустафі Джемілєву. Тоді, виступаючи проти окупації півострова, кримські татари перекрили дорогу на кількох ділянках трас. Саме ці дії активістів і було кваліфіковано окупантами як «адміністративне правопорушення» та притягнуто їх до «відповідальності».
Своїми діями та рішеннями «служителі Феміди» надавали допомогу представникам іноземної держави у проведенні підривної діяльності проти України.
Возможно, это изображение карта и текст «прокуратура республки аим крим TA MICTA севастополя вирок за держзраду»
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН