Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Борозенська бібліотека отримала книжки зібрані в рамках благодійної акції в Києві

 Після деокупації бібліотеки почали відновлювати роботу, поповнюючи книжкові фонди.  Для Борозенської сільської бібліотеки на заході в Києві зібрали 541 книжку, що придбали   любителі книг і читання зі всієї України онлайн в рамках благодійної акції #Різниця_Є .
Через Нову пошту, безкоштовно,  книжки вже передали на Херсонщину, – про це повідомила Ірина Загребельна, завідувачка Борозенської сільської бібліотеки.
 Вдячні слова від колективу вона написала  у фейсбук.
“Ми всі переповненні почуттям щирої вдячності до #Емма_Антонюк – за дієвість, до #Книгарня_Є – за втілення в життя ідеї (навіть доставка книг Новою Поштою для нас була безкоштовною), до всієї світлої спільноти – любителів книги і читання, які відгукнулися на благодійну акцію #Різниця_Є і придбали для нас книги, ще й, безсумнівно, поділившись своїми уподобаннями. Скільки в бібліотеці лунало вигуків, коли розпечатували пакунки – впізнали,чули, бачили, хочемо прочитати! Але були і невпізнавані для нас книжки, і, цінуючи щирий подарунок друзів, – передсмак незвіданої ще літературної подорожі…”, – повідомила  Ірина Загребельна, завідувачка Борозенської сільської бібліотеки. 
Книжки вже на полицях бібліотеки.
“Всі ці книжки невідомі, проте такі близькі нам люди (чомусь хочеться сказати соплемінники) купували з думкою про нас, і в кожній книжці – часточка їхнього тепла, турботи і їхнього уподобання. Зі всієї України! І ми – в цьому просторі, у вільному українському просторі!”, – каже завідувачка бібліотеки.
Дана акція «зшиває» країну – коли надається можливість, пропонується певний формат прояву турботи, в даному випадку, про деокуповані бібліотеки.
“Знаєте, найтяжчим в окупації було усвідомлення, що ти знаходишся поза Українською державою, поза українською спільнотою. І сьогодні, радіючи книжковій феєрії, ми, передусім, дякуємо ЗСУ за ВОЛЮ! За повернення нас в простір України – ми знову можемо творити, спілкуватися, мріяти, реалізовувати. Ми – частинка Українського світу! І проєкт #Різниця_Є підсилює це осмислення”, –  розповіда Ірина Загребельна.
Читайте на сайті інформаційного видання “Український Південь”:
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН