Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Плюс 20%: українцям розповіли, жителі яких регіонів мають отримувати доплати до пенсії

Пенсіонери, які проживають у гірських регіонах, а також переїжджають на місце проживання в таку місцевість, можуть отримати 20% надбавки до пенсії.

Такі надбавки передбачено законом “Про статус гірських населених пунктів України”. Для отримання додаткових коштів необхідно оформити відповідне посвідчення, яке видається протягом 30 днів. Після оформлення необхідно звернутись до Пенсійного фонду з відповідною заявою.

 

Так, лише у Закарпатській області понад 190 населених пунктів мають статус “гірських”, а тому їхні мешканці можуть розраховувати на отримання доплат.

 

Підвищення виплат може відбуватися, якщо людина постійно мешкає у гірському районі. Для того щоб і переселенці могли претендувати на додаткові 20% до пенсії, їм необхідно отримати статус жителя на території гірського населеного пункту.

 

Він підтверджується спеціальним посвідченням, яке можна отримати, звернувшись до муніципальної влади або до місцевого ЦНАПу.

Важливо, що така доплата належить жителям гірських районів не лише у разі пенсій. Доповнення йде і до стипендій, і до інших видів державної матеріальної допомоги громадянам, які мають підтвердження проживання у горах.

На Закарпатті понад 50 тисяч пенсіонерів мешкають у населених пунктах, що мають статус гірського, і, відповідно, отримують доплату.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН