Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонський державний університет в Німеччині презентував цифрову платформу для спілкування викладачів та студентів

У межах участі в міжнародній літній школі Start-ups, transfer and digital studies у Слубніці (Польща) представники Херсонського державного університету мали можливість відвідати університет Viadrina, що у Франкфурті на Одері (Німеччина) та представити власний проєкт – платформу KSU24.

В.о.проректора з цифровізації, інноваційної, інвестиційної діяльності та науково-педагогічної роботи Олександр Лемещук, який бере участь у роботі міжнародної школи від ХДУ, розповів, що в університеті Viadrina зовсім недавно створено новітній Центр New School of Digital Studies.

 

 

Центр займається інтеграцією української системи вищої освіти до європейської, а також взаємодією у створенні цікавих цифрових продуктів університетами-партнерами.

«Під час презентації йшлося про те, як цифровізація дозволила нам під час повномасштабної війни забезпечити академічний та бізнес процеси, як ми зосередилися на створенні додатку KSU24, що є зручним сервісом для студентів та викладачів. Представлено особливості використання платформи, її блоки та модулі. Наш проєкт виявився цікавим, обмінялися контактами з директоркою Центру Даґмарою Яєсняк-Кваст, адже розраховуємо на майбутню співпрацю у сфері цифровізаціїї освіти», – прокоментував в.о.проректора.

У місцевому виданні TAGESSPIEGEL опублікована стаття про цю зустріч та перспективи міжнародної співпраці.

Пресцентр ХДУ

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН