Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонський виш в Івано-Франківську на міжнародну конференцію з IT-технологій запросив провідних світових вчених

18-та Міжнародна конференція «Інформаційно-комунікаційні технології в освіті, дослідженнях та індустріальних додатках» (ICTERI 2023) проходитиме 18-22 вересня в Івано-Франківську. Цей захід є традиційним для Херсонського державного університету і багато років поспіль він проводився саме базі  університету в Херсоні.

Цього року конференцію прийматиме Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника.

Зазначимо, що історія цієї конференції, сьогодні відомої як ICTERI, розпочалася в Херсоні у 2001 році і по 2014 рік вона проводилася саме у Херсонському державному університеті. У подальші роки нашу конференцію приймали: Національний університет «Львівська політехніка» (2016), Київський національний університет імені Тараса Шевченка (2016, 2017, 2018), Херсонський державний університет (2019), Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна (2020).

Конференція пропонує до обговорення актуальні питання сучасної науки таких як онтології, машинне навчання, великі дані, ІТ-освіта та ІТ в освіті. З’явилися нові напрями роботи такі як, вокшопи, постери, тьюторіал, PhD-симпозіум. Починаючи з 2012 року, закінчується виданням post-збірнику у видавництві Springer.

Гарною традицією є також доповіді запрошених доповідачів, присвячені найновішим практичним здобуткам науки. Так, цього року наша конференція запросила двох доповідачів:

  • Мауро Валлаті, професор університету Хаддерсфілда (Велика Британія), розповідатиме про досвід використання штучного інтелекту для планування в управлінні міським рухом (https://icteri.org/icteri-2023/speaker/mauro-vallati/);
  • Іоанніс Цамардінос, професор Критського університету (Греція), зосередиться на проблемах автоматизованого машинного навчання та вибору дизайну платформи JADBio (https://icteri.org/icteri-2023/speaker/ioannis-tsamardinos/).
Програму конференції можна переглянути за покликанням.

ICTERI стрімко розвивається як географічно так і якісно, але незмінним залишається міжнародна команда, як багато років допомагає розвивати нашу конференцію: Вадим Єрмолаєв (Запорізький національний університет), Олександр Співаковський (Херсонський державний університет), Микола Жолткевич (Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна), Микола Нікітченко (Київський національний університет імені Тараса Шевченка), Хейнріх Майєр (Університет Альпен-Адрія, м. Клагенфурт, Австрія).

Участь безкоштовна. Конференція цього року проходитиме в гібридному режимі (https://icteri.org/icteri-2023/hybrid/). Тож не соромтеся приєднуватися для віртуальної чи презентаційної участі.

Мова конференції: англійська.

Попередня версія збірника матеріалів конференції ICTERI 2023 була оприлюднена за покликанням.

Сайт міжнародної конференції «Інформаційно-комунікаційні технології в освіті, дослідженнях та індустріальних додатках» (ICTERI 2023).

 

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН