Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

«Херсонелектротранс» закуповує матеріали у компанії, поміченої в сумнівних закупівлях

11 вересня КП «Херсонелектротранс» оприлюднило договір на закупівлю профнастилу та супутніх матеріалів без конкурентних торгів. Вартість угоди складає 301 695,10 грн. Закуповують профнастил, листи рубані та інші супутні матеріали. Пряму угоду уклали з ПП «Мікрас Плюс», – повідомляє Антикорупційний вимір.

Компанія фігурувала у розслідуванні Дозорро у 2020 році. Тоді Херсонська міська клінічна лікарня ім. Є. Є. Карабелеша оголосила закупівлю послуг з обстеження хворих з очікуваною вартістю 1,2 млн  грн. В ході розслідування з’ясувалось, що замовник сам міг робити такі обстеження.

Тоді торги за першим аукціоном не відбулися. Тому замовник оголосив другу закупівлю. На другий раз переможця обрали — це було ТОВ «УКРІННМЕДИЦИНА 2007», яке на перші відкриті торги не підкріпило низку документів. Першого разу пропозицію компанії відхилили, але вона виправилася на нових торгах. Другий учасник теж приходив і на попередні торги. Але, як і минулого разу,  не надав багато документів.

Переможець вперше брав участь у публічних закупівлях. Водночас другий учасник — ПП «Мікрас Плюс», яке зараз постачатиме профнастил для «Херсонелектротранс», мав на той момент кілька підрядів у регіоні, але вони стосувались послуг з прибирання доріг, реконструкції електромереж, послуг з рослинництва та капремонти будівель. А  всі його КВЕДи пов’язані з будівництвом і торгівлею будматеріалами та не мають стосунку до надання медичних послуг.

Ймовірно фірма «Мікрас Плюс» не планувала отримувати підряд і подавалася на торги лише для імітації конкуренції.

Відтак, «Херсонелектротранс» без конкуренції віддав підряд «багатостаночникам», що можуть і дороги підмітати, і хворих обстежувати, і матеріали продавати. Такий підхід замовника може свідчити як про терміновість закупівлі, так і про свідомий вибір саме цього постачальника та навмисне ігнорування конкурентної процедури.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН