Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні дітей вчать правилам безпеки у прифронтовому місті (відео)

З патріотичним настроєм та користю. У Херсонській центральній бібліотеці для дітей розповіли про правила мінної безпеки. Маленькі херсонці задоволені, адже весело провели час. А найголовніше – легко запам’ятали найважливіші правила та відволіклися від прифронтових буднів.

“Ідея проведення таких майстер-класів виникла одразу після деокупації. Разом з працівниками Херсонського обласного центру народної творчості розробили ігрову програму та вирушили на території звільнених громад, адже в місті та області досі залишається чимало дітей. Це дуже важливо, якщо ми через гру доносимо діткам що можна робити, що не можна. Які предмети бувають навіть в іграшках”, –  зазначає Тетяна Князєва, військова волонтерка.

Ворог підступний, він може залишити і мобільний телефон і книжку, а в книжці може бути вибухівка і також в іграшці може бути.

“Діти вже знають що таке розтяжка, які міни нам можуть кидати з літачків, це дуже важливо що вони про це спокійно говорять, щоб вони не боялися”, –  каже Тетяна Князєва.

Завідувач дитячої бібліотеки Антон Костенко розповідає, що заходи для маленьких відвідувачів почали проводити, починаючи з травня 2023 року. Тут малеча може і погратися, і знайти нових друзів.

 

“На жаль, Херсон зараз має дуже мале дитяче населення, батьки вивозили своїх дітей в більше безпечні регіони чи безпечні країни, це правильне рішення. Але у Херсоні лишається кілька тисяч дітей, напевно точно, і кілька сотень з цих дітей є читачами нашої бібліотеки . Бібліотека знана серед дітей, вони сходяться до неї на ті заходи, які їм цікаві з усіх околиць Херсона і ми раді тому що, кілька сотень дітей є нашими читачами і користуються нашими послугами і є відвідувачами наших заходів”, – прокоментував Антон Костенко,  завідувач Херсонської центральної бібліотеки для дітей.

У бібліотеці створюють і Музей Херсонського опору, на якому вже представлено чимало експонатів, в тому числі і з мінної безпеки. Херсонщина – регіон визнаний найбільш замінованим у світі. Щоденно тривають роботи з розмінування, щонайменше 500 тисяч гектарів землі досі залишаються необстеженими. Тож знання з мінної безпеки – важлива складова нашого сьогодення.

 

Херсонщина. Український Південь

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН