Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

До п’яти років позбавлення волі засуджено мешканця Херсона за співпрацю з окупантами

До п’яти років позбавлення волі засуджено мешканця Херсона, який під час окупації міста погодився на пропозицію окупантів співпрацювати.
Співробітники СБУ у травні цього року затримали зловмисника під час стабілізаційних заходів на території правобережної Херсонщини.
Слідством встановлено, що під час тимчасової окупації Херсона представниками адміністрації держави-агресора чоловіку було запропоновано, і він погодився, обійняти посаду так званого «начальника департамента пищевой промышленности и реализации инвестиционных проектов министерства сельского хозяйства и рыболовства Херсонской области».
Перебуваючи на «керівній» посаді ворожий поплічник діяв за вказівками гауляйтера Сальдо щодо поширення кремлівського режиму на території регіону.
Обвинувачений організовував роботу незаконно створеного «департамента», збирав відомості щодо сільськогосподарських підприємств, які залишились на тимчасово окупованій території Херсонської області. Змушував місцевих аграріїв співпрацювати з представниками держави-агресора.
Він брав участь у нарадах за участю окупаційного міністра сільського господарства та рибальства Херсонської області.
За матеріалами СБУ зловмисника визнано винним за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність).
Суд призначив йому 5 років тюрми з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно– господарських функцій в органах державної влади строком на 10 років, без конфіскації майна.
Розслідування проводили співробітники СБУ в Херсонській області за процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури.
Возможно, это изображение 2 человека и текст «управлння cБ украёни в херсонськй област за матералами сбу до 5 POKIB тюрми засуджено херсонця, який обйняв посаду в окупацйному MIHICTEPCTBI»
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН