Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Наукові статті вчених ХДУ про сьогоднішні події на півдні України опубліковані в міжнародному журналі

Спільнота Херсонського державного університету продовжує розповідати світові про війну в Україні. У одному з провідних міжнародних журналів у галузі досліджень Східної Європи «Osteuropa» опубліковані матеріали науковців факультету біології, географії та екології ХДУ.

У журналі містяться дві статті науковців ХДУ. У першій, автором якої є доцент кафедри географії та екології Микола Гоманюк, описано період окупації Херсона російськими окупаційними військами.

Авторами другої статті є колектив науковців – проректорка з навчальної та науково-педагогічної роботи, докторка географічних наук Дар’я Мальчикова, декан факультету біології, географії та екології, доктор географічних наук Ігор Пилипенко. У ній розповідається про Каховську ГЕС, яку окупанти підірвали 6 червня 2023 року.

Микола Гоманюк зазначив, що вже отримав паперовий примірник журналу «Osteuropa», де майже половина за обсягом – це херсонська продукція.

З пуьлікаціями можна ознайомитися за покликанням: «Під окупацією. Хроніка з Херсона»«Каховське водосховище. Економічний двигун і театр війни».

Довідка:

Osteuropa — це міждисциплінарний академічний щомісячник з міжнародних справ і один із провідних міжнародних журналів у галузі досліджень Східної Європи. Він опублікований берлінським Deutsche Gesellschaft für Osteuropakunde (Німецька асоціація вивчення Східної Європи, DGO).

 Пресцентр ХДУ

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН