Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Під Києвом тривають роботи з реконструкції та технічного переоснащення полігону твердих побутових відходів

У Києві продовжують реалізацію проєкту рекультивації полігону твердих побутових відходів № 5, що в с. Підгірці Обухівського району Київської області.
Також на об’єкті тривають роботи з реконструкції та технічного переоснащення, що є необхідною складовою рекультивації. Зараз першу ділянку полігону покривають геотекстилем та геоплівкою, після цього там вкладатимуть шари піску та ґрунту. – про це повідомили в Київській міській військовій адміністрації.
Про це під час інспекції робіт на полігоні повідомив Заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.
«Навіть в умовах війни та беззаперечної пріоритетності фінансування потреб оборонної здатності та фізичного захисту об’єктів є проєкти, які ми не маємо права припинити. Адже йдеться, насамперед, про безпечну експлуатацію полігону та недопущення тут аварійних ситуацій. Також слід зважати на неможливість поставити на паузу окремі технологічні процеси і ризик знівелювати вже виконані до цього технічні заходи. Тому місто спільно з оператором полігону продовжують виконувати необхідні роботи з перспективою рекультивації – безпечного закриття полігону відходів», – пояснив Петро Пантелеєв.
ℹНагадаємо, у 2016-2018 роках рішеннями Київської міської ради сформовано комплекс заходів, спрямованих на поетапне екологічно-безпечне завершення експлуатації полігону ТПВ № 5, його рекультивацію і закриття. Протягом 2016-2021 років на полігоні виконали планування схилів, налагодили перекриття ізолюючим мінеральним ґрунтом поверхонь обох ділянок складування (карт), укріпили дамби на першій та другій карті, здійснили перенесення лінії ЛЕП, реконструювали та модернізували систему очищення фільтрату ROCHEM, утеплили будівлю, у якій вона знаходиться. За цей період перша карта була підготовлена до рекультивації – спланована у відповідності до проєкту, повністю накрита захисними шарами ґрунту і щебеню, а також оснащена дренажем для уловлювання фільтрату східною і західною частинами. За шість років на масштабні роботи в межах проєкту спрямували понад 700 млн грн. Слід зазначити, що Київ вперше в Україні виконує закриття полігону відповідно до сучасних технологічних стандартів.
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН