Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Деокуповані населені пункти Київщини відвідала прем’єрка Естонії

Про це розповів Руслан Кравченко:

-Мав честь спільно з Міністром внутрішніх справ України Ігорем Клименко показати шановній Прем’єр-міністру Естонської Республіки Каї Каллас, у що російські війська з початку повномасштабного вторгнення перетворили деякі українські міста. Вдячний, що пані Каллас у рамках візиту до України знайшла можливість відвідати зруйновані населені пункти Київщини.

Пройшлися центральною вулицею Бородянки. До повномасштабного вторгнення росії тут були затишні будинки. Сьогодні ж ця частина селища зруйнована майже повністю. Загалом кількість пошкоджених об’єктів у Бородянській ОТГ перевищує 2,2 тисячі. Переважна частина – житлові будинки. Повністю зруйновані адміністративні будівлі.
Ще один населений пункт, що постраждав від російської агресії – Буча. Жахливі фото зі звільненого містечка облетіли весь світ. Розповіли пані Каллас про злочини росіян, що досі вражають своїм цинізмом весь цивілізований світ. Розстріли мирних мешканців, мародерство, катування. Побували в храмі Святого Апостола Андрія Первозванного. Саме тут під час окупації знаходилося масове поховання вбитих мирних жителів Бучі. Ми все відбудуємо, проте не зможемо повернути життя вбитих і закатованих людей.

Сьогодні влада спільно з міжнародними партнерами працює над відновленням пошкоджених та зруйнованих об’єктів. Подякував пані Каллас, що Естонська Республіка з перших днів військової агресії допомагає Україні. Вкрай важливо, що Естонія однією з перших офіційно засудила прагнення росіян знищити українську націю, культуру, історію та ідентичність. Перемогти країну-агресора, захистити свободу та незалежність можна лише спільними зусиллями.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН