Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Cтуденти-спортсмени ХДУ долучилися до онлайн-зустрічі з Президентом України

Напередодні Дня фізичної культури і спорту Президент України Володимир Зеленський зустрівся зі студентами 30 українських університетів, які формують майбутню професійну спортивну еліту країни.
Херсонський державний університет був серед учасників зустрічі, адже на нашому факультеті фізичного виховання та спорту 29 років навчалися та навчаються близько 60 Заслужених майстрів спорту України з різних видів спорту, переможці та призери Олімпійських, параолімпійських та дефлімпійських ігор… У цьому році факультет показав гарні результати під час вступної кампанії, бо має ім’я та репутацію. А ще викладачі та студенти, як і в цілому вся спільнота університету, мають громадянську позицію. Частина здобувачів зараз у лавах ЗСУ, частина сумлінно навчається і прагне бути корисними Україні.
Тому й питання, яке поставив студент 3 курсу Павло Лукашов було, скоріше, пропозицією. Мова йшла про ідею залучення фахівців з реабілітації (викладачів та студентів) до процесу  фізичної реабілітації поранених військових. Він запропонував створити державну стратегію системи реабілітації, яка б передбачала відкриття реабілітаційних центрів не тільки як медичних закладів, а й розвиток відповідної університетської інфраструктури.
Президенту ідея сподобалася, він сказав, що для Херсонщини – це гарна можливість комплексно підійти до питання: відбудова, підтримка та збереження освітніх закладів, створення умов для реабілітації військових, нових робочих місць та сприяння тому, щоб фахівці залишались на своїй батьківщині.
Це дуже добре. Тим більше, що крім факультету фізичного виховання та спорту, фахівці з реабілітації є на медичному факультеті.
У нас вже є позитивний досвід спілкування з Президентом під час минулорічної вступної кампанії, коли ми порушили питання захисту прав вступників з ТОТ та підтримки студентів, які навчаються у переміщених університетах. Тоді були реалізовані всі наші пропозиції. І ми за це дуже вдячні. Тож, сподіваємось, що й теперішня ідея матиме право на життя.
 Олександр Співаковський ректор ХДУ.
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН