Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

З’явилось фото знищеної новітньої російської РЛС “Прєдєл-Е”

З’явилось перше фотопідтвердження знищення російської РЛС “Прєдєл-Е”. Цю мобільну берегову радіолокаційну станцію загоризонтного виявлення українські реактивники знищили на Херсонщині наприкінці серпня.

Ця техніка коштувала $200 млн і мала досить великий заявлений радіус виявлення цілей – 400 км.

Точні параметри системи засекречені. Це одна із найновітніших розробок російського ВПК. Прототип РЛС представили у 2021 році, а готовий комплекс презентували у червні 2023-го.

“Прєдєл-Е” розробили для оснащення постів берегової системи моніторингу надводної та повітряної обстановки на відстанях, що перевищують радіогоризонт, з метою контролю території та виявлення порушення кордонів.

Ця РЛС призначена для виявлення, супроводу та видачі цілевказівок по надводних і низьколітаючих повітряним цілям.

Система використовувала активні фазовані антенні решітки (АФАР) та інші технології, які дозволяли збільшувати дальність виявлення у 10-15 раз у порівнянні з дальністю радіогоризонту.

Нагадаємо, раніше з’явилось відео знищення радіолокаційної системи на Херсонщині У інформації до відео було зазначено, що це “Прєдєл-Е” – унікальна розробка військово-промислового комплексу рф. У ній інженери країни-агресора використали все найновіше і найдорожче, що мали.

Військовий кур’єр

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН