Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині СБУ затримала торговця зброєю

На Херсонщині затримано чоловіка, який намагався незаконно продати автомат Калашникова  набоями та російський гранатомет типу “РШГ-2”.

Про це 7 вересня  повідомили в пресслужбі СБУ.

В повідомленні також йдеться про те, що під час обшуків у приватному помешканні затриманого вилучено гранати РГД-5, гранатометні постріли та набої калібру 5,45.

На підставі зібраних доказів обом затриманим повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою.

Зараз підозрюваний під вартою. Йому загрожує до 7 років тюрми.

Усі вилучені засоби ураження планується передати на потреби Сил безпеки та оборони України.

Відомо про те, що у збуті вогнепальної зброї підозрюється мешканець Бериславського району Херсонщини.

За даними слідства, підозрюваний незаконно придбав, зберігав та збував вогнепальну зброю та боєприпаси. Задокументовано, що у серпні цього року він продав за 40 тис. грн автомат АК-74 та близько 120 патронів до нього іншому чоловіку.

За клопотанням прокурора підозрюваному обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою.

Слідчі дії тривають, перевіряється причетність чоловіка до вчинення інших аналогічних злочинів.

Також відомо про те, що прокурори Херсонської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно 43-річного жителя Бериславського района за фактом придбання, зберігання та збуту вогнепальної зброї, бойових припасів, а також незаконного придбання та зберігання ним наркотичних засобів без мети збуту (ч. 1 ст. 263, ч. 1 ст. 309 КК України).

У межах досудового розслідування у лютому 2023 року правоохоронці задокументували продаж ділком двох гранатометів, гранат, автомат АК-47 та понад 100 патронів.

За результатами обшуків за місцями мешкання фігуранта правоохоронці вилучили ще ручну гранату Ф-1 та 60 військових патронів, а також пакунок канабісу.

Володимир Шкаєв

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН