Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Мешканця Скадовська підозрюють у держзраді, – облпрокуратура

Допомагає окупантам придушити опір населення Херсонщини – у держзраді підозрюють мешканця Скадовська.
За процесуального керівництва Херсонської обласної та Скадовської окружної прокуратур місцевому мешканцю заочно повідомлено про підозру у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).
За даними слідства, підозрюваний у березні 2022 року встановив тісний контакт із представниками країни-агресора, які окупували Скадовський район. В цілях створення позитивного показового іміджу загарбників підозрюваний роздавав російську гуманітарку, закликав місцеве населення підтримувати державу-агресора та схиляв до співпраці. Виконуючи доручення окупантів він також збирає та передає інформацію про проукраїнськи налаштованих жителів.
За його наведенням окупанти проводять обшуки у будинках людей, а у квітні минулого року незаконного затримали та провели «профілактичну бесіду» з мешканцем одного із сіл.
Досудове розслідування здійснюється слідчими УСБ України в Херсонській області.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
__________
Возможно, это изображение 1 человек, борода и текст
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН