Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Для бібліотеки у Борозенській громаді проводиться збір книг

Про це повідомили в Борозенській сільській бібліотеці.
 Піля звільнення правобережжя Херсонщини  в більшості бібліотеки стоять розграбовані, з викраденими українськими книжками. Така ініціатива дасть можливість суттєво оновити книжковий фонд. Це важливо для сільської  місцевості, де бібліотеки  є культурно-виховним центром для  жителів. 
Збір коштів  в рамках проєкту «Різниця Є» розпочнеться 10 вересня 2023 року.
 «Різниця Є» – це благодійна ініціатива зі збору книжок для бібліотек деокупованих і прифронтових територій, яку проводить популярна блогерка Емма Антонюк спільно з Книгарнею «Є». Нам є різниця, якою є і буде українська культура. Нам важливо, щоб в усіх українців, незалежно від місця їх проживання й можливостей був доступ до нових хороших книжок. І ми знаємо, як цього досягти.

В межах цього проєкту Емма Антонюк проводитиме публічні інтерв’ю з цікавими спікерами в київській Книгарні «Є» на Лисенка. Щоб потрапити на подію, треба придбати на місці 2 будь-яких книжки. Ця література поповнить бібліотечні фонди, в яких часто бракує цікавих і актуальних новинок. Тож купуючи книжки для бібліотек, ви ділитесь з українцями на прифронтових і деокупованих територіях цінними й важливими для себе виданнями. В такий спосіб кожен з вас може розвивати українську культуру і змінювати майбутнє тут і зараз.Крім офлайн подій , ви також можете долучитись до ініціативи Емми онлайн. Для цього ви обираєте будь-які книжки з асортименту Книгарні «Є», ставите галочку «Долучитись до проєкту “Різниця Є”» та оплачуєте замовлення онлайн. Після закінчення збору ці книжки поїдуть до відповідної установи.

“10-го вересня, в неділю, у Книгарні Є на Лисенка 3 ми з літературною критикинею Богданою Романцовою влаштуємо драйвову публічну бесіду. Замість плати за вхід ви маєте придбати по дві книжки для Борозенської бібліотеки. Якщо не можете прийти до книгарні, купуйте дві книжки на сайті Книгарні Є і вони зі складу рушать до бібліотеки в деокуповане Борозенське. А трохи згодом ви отримаєте закрите посилання на запис нашої з Богданою бесіди”, – прокоментувала блогерка Емма Антонюк.
“Читачі нашої бібліотеки надсилають цей скріншот. Так, радісна новина! Ми, з подачі нашої читачки Зоряни, потрапили під патронаж благодійної ініціативи “Різниця Є” зі збору книжок для бібліотек деокупованих і прифронтових територій, яку в липні 2023 року започаткувала популярна блогерка Емма Антонюк спільно з Книгарнею «Є». На наш запит була така оперативна дієва реакція, що ми навіть самі… трішки ошелешені, – написала Ірина Загребельна, завідувачка  Борозенської сільської бібліотеки. – Про нові надходження – ВІД ЧИТАЮЧОЇ УКРАЇНСЬКОЇ СПІЛЬНОТИ – обов’язково вас повідомимо. Щиро дякуємо організаторам і усім, хто вже долучився або планує долучитися до такої чудової громадянської ініціативи!”.
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН