Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В звільненій Осокорівці Нововоронцовської громади немає світла і води

Осокорівка — найперше деокуповане село у Херсонській області.
Нововоронцовська селищна військова адміністрація пояснила, чому відсутні мережі в населеному пункті.
“Становище, у якому перебуває Осокорівка, найскладніше з усіх населених пунктів громади. Півтори роки без світла, майже кожен будинок пошкоджений і кожний десятий зруйнований. Одне з найгарніших сел колишнього Нововоронцовського району окупанти перетворили на місце-привид. Внаслідок підриву греблі Каховської ГЕС Осокорівка же понад два тижні також не має централізованого водопостачання”, – написали в дописі.
Через ворожі обстріли село віднесено до переліку територій, де ведуться активні бойові дії, що унеможливлює отримання мешканцями компенсації за зруйноване та пошкоджене майно.
 “Люди давно повертаються і хотіли б відновлювати своє життя на своїй землі у своїх рідних будинках. На жаль, дорогі осокоряни, для вас ця задача є надскладною. Слід зізнатися, що і для нас ця задача є вкрай важкою. Немає чого приховувати — більшість благодійних фондів, а тим більше програм по відбудові не працюють на таких територіях. Занадто близько лінія фронту. “Херсонобленерго” не працює на таких територіях через ту саму причину — техніка і люди на ній миттєво “зрисовуються” ворожими дронами”, – пояснили чиновники.
У населеному пункті немає і водопостачання, всі спроби його повернути не принесли результату.
“З першого дня, коли в Осокорівці повністю зникла вода в крані,   шукаємо вихід. Підключені всі важелі — і вище керівництво, і міжнародні та благодійні організації. Про Осокорівку, здається, знає вже вся Європа, але ця лінія фронту… Доводиться вирішувати питання буквально вручну. Не будемо вдаватися в деталі, ви і так бачите, але ваш староста і директор комунального підприємства роблять неймовірні речі — просто руками виносять глину, аби розчистити колодязь, з якого живиться село. Ми вдячні вам за неймовірну самоорганізацію та ініціативу зібрати кошти на дорогий спеціалізований насос. Ми також зі свого боку проводили роботу по пошуку необхідного обладнання. На жаль, ті численні зразки насосів, які нам надавали, виявилися заслабкими для надскладної роботи і час був трохи втрачений. Але, здається, ми знайшли те, що потрібно, і сподіваємося, наступного тижня все необхідне для того, щоб вода знову потекла в кранах у мешканців Осокорівки, буде зроблено”, – пообіцяли в Нововоронцовській селищній військовій адміністрації.
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН