Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Викрито змову на закупівлі постачання тепла комунальним закладам Одещини

Південне міжобласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України встановило наявність змови між ПП «Теплотранс» та   ПП «Теплокомуненерго» під час їхньої участі у 2022 році у процедурі закупівлі теплової енергії. Замовником закупівлі було Управління освіти, культури, сім’ї, молоді, спорту та туризму Мологівської сільської ради Білгород-Дністровського району Одеської області (ідентифікатор закупівлі UA-2022-01-14-001592-b). Очікувана вартість предмета закупівлі – 1 370 000,00 грн.

Під час розгляду справи, порушеної за результатами заяви Білгород-Дністровської окружної прокуратури, Відділення встановило низку фактів, що свідчили про узгоджену поведінку ПП «Теплотранс» та   ПП «Теплокомуненерго»: зокрема, використання ними одних ІР-адрес, взаємозв’язок через третіх осіб, надання фінансової допомоги одне одному, здійснення господарської діяльності за однією адресою тощо.

Зважаючи на низку зібраних доказів, 31 серпня 2023 року адміністративна колегія Південного МТВ АМКУ визнала дії ПП «Теплотранс» та    ПП «Теплокомуненерго» порушеннями Закону України «Про захист економічної конкуренції» у вигляді вчинення антиконкурентних узгоджених дій, що стосуються спотворення результатів торгів. За це відповідачів оштрафовано на загальну суму 136000 грн.

Нагадаємо, також, згідно з Законом України «Про публічні закупівлі», підставою для відмови в участі у процедурі закупівлі є той факт, що суб’єкт господарювання (учасник) протягом останніх трьох років притягувався до відповідальності за вчинення антиконкурентних узгоджених дій, що стосуються спотворення результатів торгів (тендерів).

З відповідними Зведеними відомостями щодо спотворення результатів торгів можливо ознайомитися за цим посиланням на сайті АМКУ (постійно оновлюється).

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН