Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Миколаївщині побудували новий міст

Завершені роботи з будівництва моста, який зʼєднує громади Миколаївського та Вознесенського районів області. Потреба в побудові нової споруди виникла через те, що старий міст, зведений ще в 1958 році, востаннє ремонтуватися 35 років тому та перебував у аварійному стані.

До того ж він розташовувався на горизонтальній кривій радіусом 100 м, що призводило до великої кількості ДТП.

Відтак, у межах реконструкції ділянки автомобільної дороги Н-24 Благовіщенське – Миколаїв було проведено роботи зі спрямлення дороги й зміни положення й місця мостової споруди.

Очікували, що наявний міст через річку Гнилий Єланець після завершення робіт просто розберуть, але споруда до цього не достояла: через військову агресію росії міст було зруйновано.
▪ На ділянці реконструкції, окрім спрямлення траси з розширенням наявної дороги, додали також смугу на підйом. Новий мостовий перехід має довжину 109 метрів.
​​▪ Будівельники виконали роботи з армування і бетонування конструкції мосту, влаштували залізобетонні балки й плити. На підходах до мостової конструкції укріпили насип, основу було посилено бутовим каменем та щебенем різної фракції, влаштовано геотекстиль та георешітку, виконано роботи по стабілізації земляного полотна.

Окрім цього, влаштували три шари асфальтобетонного покриття, встановили сходи, барʼєрну та перильне огородження, облаштували пішохідні доріжки, зупинку громадського транспорту, влаштували водовідведення, дорожні знаки, нанесли розмітку.

Освітлення моста здійснюватиметься із застосуванням енергоощадних світильників.

Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Миколаївській області

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН