Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Миколаєві вшанували пам’ять захисників і захисниць, які загинули під час війни

Сьогодні у Миколаєві відбувся мітинг-реквієм з нагоди Дня пам’яті захисників України. На Соборній площі зібралися близькі та рідні загиблих героїв, військовослужбовці, представники правоохоронних органів, керівництво та співробітники міської ради, обласної військової адміністрації, а також обласної ради.

Учасники заходу хвилиною мовчання вшанували захисників та захисниць, які загинули в боротьбі за Україну, та поклали квіти до меморіального комплексу Струни пам’яті.

Цього дня всі присутні миколаївці доповнили свій одяг соняхом. Саме сонях є символом скорботи за загиблими героями. Він нагадує про трагічні події, які розгорталися у серпні 2014 року. Тоді тривали тяжкі бої під містом Іловайськ Донецької області. І, зокрема, в полях із соняхів, які вже дозрівали, залишились сотні загиблих українських захисників.

Ще сьогодні на знак вшанування всіх загиблих героїв, які проживали в Миколаївській області, на Соборній площі розмістили тимчасову інсталяцію. Це десятки військових черевиків із прапорами України. Кожен черевик символізує захисника, який мріяв би зараз пройтись рідним містом, зібратися на площі з друзями та відзначити День міста або День Незалежності України. Але не судилося. Кожен з них віддав своє життя за нашу країну.

Миколаївська міська рада

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН