Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Первомайщині слідчі поліції завершили розслідування відносно угруповання онлайн-шахраїв

Група зловмисників ошукали 18 громадян із різних регіонів України майже на 124 тисячі гривень. Нині обвинувальний акт стосовно фігурантів слідчі та прокурори скерували до суду для прийняття законного рішення. За скоєне підозрюваним загрожує до восьми років ув’язнення.

У ході досудового розслідування поліцейські встановили, що 37-річний засуджений за шахрайські дії, який нині відбуває покарання в одній із виправних колоній Миколаївщини, продовжив свою аферистську діяльність. До шахрайської схеми він залучив ще двох співучасників, це 42-річного засудженого цієї ж виправної колонії та свою 38-річну співмешканку, яка проживає у Первомайську. Зловмисники свідомо обманювали громадян, продаючи їм неіснуючий товар: дрова, будівельні матеріали та добрива, з фейкових торгівельних онлайн-майданчиків та в соціальній мережі. Від покупців вони вимагали і отримували повну або часткову оплату на підконтрольні їм банківські картки, а після надходження коштів блокували клієнтів та більше на зв’язок не виходили.

У квітні співробітники відділу протидії кіберзлочинам у Миколаївській області разом з слідчими та оперативниками Первомайського районного відділу поліції за сприяння співробітників Департаменту з питань виконання кримінальних покарань та керівництва виправної установи під процесуальним керівництвом окружної прокуратури провели санкціоновані обшуки у виправній колонії та за місцем мешкання спільниці. Під час слідчих дій правоохоронці виявили та вилучили мобільні телефони з обліковими записами, сім-картки, банківські картки та чорнові записи, що підтверджують факти злочинної діяльності організованої групи шахраїв.

За процесуального керівництва Первомайської окружної прокуратури слідчі райвідділу поліції повідомили зловмисникам про підозру за ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України «Шахрайство», а саме закінчений замах на заволодіння чужим майном шляхом обману, вчинений повторно, організованою групою, шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки. Санкції статей передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк до восьми років.

Нині слідчі Первомайського райвідділу поліції закінчили розслідування та направили кримінальне провадження до прокуратури, яка скерувала обвинувальний акт до суду для розгляду по суті та прийняття рішення згідно з нормами чинного законодавства.

Первомайський районний відділ поліції

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН