Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Проєкт скверу у Миколаєві розробить архітектор з Франції

Французький архітектор, президент асоціації Architecture et Maîtres d’Ouvrage (AMO) Мартен Дюплант’є розробить концепцію скверу в Миколаєві.

“Миколаївська міська рада підписала меморандум про співпрацю з французьким архітектором Мартеном Дюплант’є. Метою цієї співпраці є створення естетично привабливого та якісного міського середовища в Миколаєві відповідно до європейських урбаністичних принципів”, – повідомив директор департаменту архітектури та містобудування Миколаївської міської ради Євген Поляков агентству “Інтерфакс-Україна”.

Архітектор обрав сквер площею понад 9 тис. кв. м, розташований у Центральному районі (уздовж проспекту Героїв України, №17, 19). Цей сквер має потенціал своєрідної точки тяжіння для мешканців сусідніх будинків, а також перехожих як місце для проведення тихого та активного відпочинку.

Наразі розпочинається робота над розробкою концептуальних проєктних рішень, яка триватиме з початку вересня до кінця листопада. Проєктні роботи проводяться без залучення бюджетних коштів.

Мартен Моріс Анрі Дюплант’є – архітектор та урбаніст, голова французького бюро Martin Duplantier Architectes, президент Асоціації Architecture et Maîtres d’Ouvrage (АМО). У березні 2022 року зібрав команду у Львові та розпочав проєкти аналізу руйнувань із перспективою відновлення України.

У квітні 2023 року заснував ТОВ “Д Архітектура Україна” зі статутним фондом 200 тис. грн. Серед проєктів на стадії реалізації – проєкт музею Марії Примаченко в Іванкові, відбудова Уваровського дому та створення нового українсько-французького культурного центру у Ворзелі (представлені громадськості, пошук фінансування). У розробці плани розвитку територій (Чернігів, Ізюм, Ніжин). Також агентство працює над проєктами бомбосховищ подвійного призначення для шкіл у всій Україні.

Миколаївська міська рада

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН