Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Рибоохоронний патруль продовжує виявляти браконьєрів на Херсонщині

Рибпатрульними Херсонщини продовжується проведення рибоохоронних заходів та моніторингу стану водойм Херсонської області. Також з метою недопущення спалахів інфекційних хвороб та харчових отруєнь серед громадян проводяться перевірки на ринках та місцях стихійної торгівлі в м. Херсона та Херсонської області щодо торгівлі всіма видами водних біоресурсів.

22 серпня під час перевірки стихійного ринку у Суворовському районі м. Херсона зафіксовано факт незаконної реалізації водних біоресурсів без документів, які підтверджують їх походження. Громадянка здійснювала незаконний збут сазана та судака загальною вагою 10 кг. За даним фактом відносно правопорушниці складено протокол про адміністративне правопорушення за ч. 1 ст. 88 – 1 КУпАП та повідомлено працівників поліції про дану подію.

Під час відпрацювання території НПП «Нижньодніпровський» в акваторії Тягинського лиману, в адміністративних межах с. Тягинка Бериславського району Херсонської області виявлено місцевого мешканця, який здійснював незаконний вилов водних біоресурсів забороненим знаряддя лову – мисиновою сіткою вбрід.

Порушник встиг добути водні біоресурси наступних видів: карась сріблястий – 8 екз., сазан (молодь) – 5 екз. та 1 екз. живого рака, загальною вагою 5 кг. Завдано збитки рибному господарству України на суму 115 180 гривень.

За фактом грубого порушення Правил рибальства складено протокол про адміністративне правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Заборонене знаряддя лову та водні біоресурси вилучено до рішення суду.

Вказані адміністративні матеріали будуть направлені до суду для розгляду та прийняття відповідного рішення.

Нагадуємо, що з метою недопущення спалахів інфекційних хвороб та харчових отруєнь серед громадян у всіх водних об’єктах Херсонської області тимчасово, до закінчення надзвичайної ситуації, повністю заборонено промисловий і любительський вилов водних біоресурсів. Водночас на ринках та невстановлених місцях на території Херсонської області заборонена торгівля всіма видами водних біоресурсів.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН