Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На окупованій Херсонщині підліток спалив російський прапор і написав на сільраді “Слава Україні”

На окупованій території Херсонської області затримали 17-річного підлітка. Він спалив прапор рф їі написав перед сільрадою, де працює його мама, “Слава Україні”.

Як повідомляє “Осторожно, новости“, інцидент стався кілька днів тому біля будівлі сільради у селищі Першотравневе, що в близько в 100 км від Мелітополя.

Невідомий спалив прапор росії, а також так званий “прапор Херсонської області”, придуманий окупантами. На прилеглій території написали білою цеглою “Слава Україні”.
Окупанти порушили кримінальну справу за статтею 329 КК РФ (наруга над державним прапором).

Підозрюваного затримало – ним виявився син 45-річної жінки, яка після приходу російських військ у регіон отримала паспорт РФ і почала працювати у сільраді.

При цьому 17-річний Ростислав П., який підпалив прапор за допомогою цигаркових недопалків, залишився громадянином України.

“Мати хлопця опитали та відпустили під зобов’язання про явку, йому може загрожувати до року ув’язнення”, 
– пише канал.

Подібні інциденти

Раніше у Донецьку офіціантки заспівали гімн України: їх звільнили і змусили вибачатися. В адміністрації кафе заявили, що “не заохочують” таку поведінку.

У вересні минулого року в окупованому Маріуполі заарештували підлітків, які виконували гімн України.

В окупованому Криму жінка вибачалася на камеру за пісню Вєрки Сердючки на дискотеці, а діджей – за пісню “Дике поле” у караоке-барі.

УНІАН

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН