Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Від атаки росіян на правому березі Херсонщини постраждали населені пункти

З лівого берега Дніпра російські війська вкотре підступно обстріляли мирні громади Бериславського і Херсонського районів з реактивних систем залпового вогню, артилерії, мінометів, танків та БпЛА. Пошкоджені та зруйновані житлові будинки, церква, господарчі споруди, магазини, осколками від снарядів понівечені автомобілі. На жаль, є жертви російської агресії.

З РСЗВ «Град» окупанти обстріляли Вірівку Тягинської громади, поранено 17-річну дівчину та пошкоджено щонайменше 10 житлових будинків. У Михайлівці внаслідок артилерійського обстрілу поранено 73-річну місцеву жительку. Під артилерійським вогнем перебувала і Осокорівка, там поранено 50-річного чоловіка.

З дронів ворог скидав боєприпаси на житлові квартали Берислава. Поранено двох 35-річних чоловіків.

Під танковий обстріл потрапили поліцейські у Бургунці, механічні пошкодження отримав службовий автомобіль, правоохоронці не постраждали.

У Дніпровському російськими обстрілами пошкоджена будівля православної церкви московського патріархату.

У Ромашковому Білозерської громади внаслідок артилерійського обстрілу пошкоджено будинок та поранено 48-річну місцеву жительку.

російські війська вкотре піддали масованому обстрілу Херсон. Окупанти безжалісно гатили по цивільних об’єктах, житлових кварталах центру, мікрорайонів «Корабел», «ХБК» та передмістю. Вибухами пошкоджені квартири у багатоповерхівках, приватні будинки, крамниці та автомобілі.

В Антонівці під час артилерійського обстрілу російський снаряд вбив 74-річного чоловіка, поранено жінок віком 73 та 74 роки, а також 92-річного чоловіка.

На місцях ворожих атак працювали всі екстрені служби, допомагали пораненим та збирали речові докази російської агресії.

За минулу добу поліція відреагувала на 378 заяв і повідомлень громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Відкрито 15 кримінальних проваджень за ст.438 «Порушення законів та звичаїв війни» ККУ.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН