Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Президент України відзначив студентку медичного факультету ХДУ

У щоденному вечірньому зверненні Президент України Володимир Зеленський подякував херсонським медичним працівникам та відзначив тих, хто найбільше проявив себе в допомозі людям на Херсонщині. Серед них – студентка медичного факультету і старший фельдшер Наталія Андріянова.

«За кожним повідомленням про обстріли та поранення наших людей – історії героїзму наших українських лікарів, медичних сестричок, які працюють у прифронтових районах. Я дякую усім нашим медичним працівникам, працівницям, які попри все рятують життя», – наголосив Володимир Зеленський у відеозверненні.

За словами декана медичного факультету ХДУ Ігоря Головченка, Наталія Андріянова – це студентка та медик з чіткою позицією, яку росіянам не вдалося зламати, коли місто знаходилося під тимчасовою окупацією.

Наталія Андріянова навчається на ІІ курсі спеціальності 222 Медицина медичного факультету Херсонського державного університету. А також працює старшим фельдшером у КНП «Обласний територіальний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Херсонської обласної ради на підстанції №4 у складі бригади 1/16.

13 серпня Херсон та область вкотре потерпали від масштабних обстрілів. Наталія Андріянова разом з колегами попри обстріли виїхали на виклик в один з районів Херсона, де знаходилися поранені. Якби медики не знехтували власною безпекою, то поранені б не дочекалися допомоги і померли від великої втрати крові. Героїзм наших медиків, дійсно, вражає, адже допомогу довелося надавати попри повторний обстріл.

13.08.2023. Фото з місця події

Вже не вперше пані Наталії та її колегам доводиться працювати у таких надважких та небезпечних умовах. Адже головне для них – надання екстреної та невідкладної медичної допомоги хворим та постраждалим цивільним, військовим, співробітникам ДСНС.

У травні 2023 року фельдшер отримала подяку від ДСНС за врятоване життя, коли вивозила їхнього пораненого співробітника та важкопораненого військового під обстрілами.

Свого часу Наталія Андріянова зробила свій вибір і, безперечно, сумлінно йому слідує, вірячи в перемогу!

 Пресцентр ХДУ

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН