Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

ПФУ озвучив умови дострокового виходу на пенсію для учасників бойових дій

Посвідчення учасника бойових дій

Відповідно до Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”, учасники бойових дій можуть вийти на дострокову пенсію за віком.
Про це нагадали у ГУ ПФУ у Вінницькій області.
Так, згідно із законодавством, на дострокову пенсію можуть вийти чоловіки та жінки з числа бойових дій. Вік виходу чоловікам 55 років за стажу щонайменше 25 років, а жінок – 50 років за стажу щонайменше 20 років.
До учасників бойових дій належать:

  • військовослужбовці, особи начальницького та рядового складу органів внутрішніх справ, поліцейські, які брали участь у бойових діях;
  • члени добровольчих формувань, що мають статус УБД);
  • особи з числа резервістів, військовозобов’язаних та осіб, які входили до складу добровольчого формування територіальної громади, яким надано статус УБД.

Як пояснили ПФУ, достроковий вихід на пенсію за віком доцільний, якщо:

  • учасник бойових дій не отримав права на пенсію за вислугу років, передбачену законом України “Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби та деяких інших осіб”;
  • якщо військовослужбовець продовжує військову службу, але досяг вищезазначеного пенсійного віку та набув необхідного стажу.

При цьому особи, які працювали у військових частинах (вільно наймані особи), які брали участь у бойових діях і яким надано статус УБД, мають право на всі пільги для ветеранів, крім дострокового виходу на пенсію.


Хвиля

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН