Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Співачки, яких вбила російська ракета у Запоріжжі, останню свою пісню присвятили Херсону

9 серпня Росія вчергове вдарила по Запоріжжю ракетнм обстрілом. В результаті — руйнування, загибелі, поранення. Пораненими виявились і дві запорізькі співачки, які співами збирали кошти на потреби ЗСУ. Одна зі співачок — донька військовослужбовця. Дівчата не вижили. А останню свою пісню вони присвятили Херсону.

Прес-служба Південного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України тоді повідомила, що 9 серпня о 19:45 російські війська здійснили жахливу атаку на житловий квартал Запоріжжя. Під час ракетного обстрілу серйозно постраждали будівля супермаркету АТБ, храм святих апостолів Петра і Павла та прилеглі житлові будинки.

«Внаслідок російського обстрілу сталися втрати серед цивільного населення, зокрема, загинули двоє дівчат-подруг, які постійно займалися підтримкою Сил оборони України, і в час перед обстрілом саме давали концерт на площі, куди влучила російська ракета. Одна із вбитих дівчат – донька військовослужбовця Національної гвардії України – Крістіна Спіцина», — повідомили у прес-службі.

Крістіна — донька військовослужбовця НГУ Олександра Спіцина, який із перших днів війни став на захист України і своєї родини. Під час обстрілу дівчина разом зі своєю подругою Світланою Сємєйкіною виступала з вуличним концертом для місцевих жителів та збирали кошти на підтримку військових. Після вибуху ракети Сємєйкіна загинула на місці події, а Спіцину з важкими травмами доставили до лікарні. Незважаючи на зусилля медиків, наступного дня співачка померла в реанімації.

За даними прес-служби, після початку повномасштабного вторгнення РФ Крістіна та Світлана створили дует «Similar Girl», що виконував пісні та записував відеоролики на підтримку українських захисників. На свято «День батька» вони записали і відправили відеозвернення на підтримку нацгвардійців. У цьому зверненні дівчата під власний акомпанемент гітари виконали пісню, присвячену своїм батькам та всім бійцям, які стоять на захисті держави. Цей відеоролик набрав близько півтора мільйони переглядів в різних соцмережах.

«Трагічна загибель Крістіни Спіциної та її подруги Світлани Сємєйкіної є черговим жахливим свідченням російських терористичних атак на мирне населення. Долаючи трагічні випробування, українці продовжують доводити світу, що РФ є країною, яка всюди здійснює акти тероризму та насильства», — наголошують гвардійці.

У соцмережах зберігся запис частини виступу, на якому зафіксовано, як одна із дівчат каже, що зараз «буде пісня на останок». Це виконання дівчата присвятили Херсону.

Згадуючи 11 серпня, як 9 місяців тому ЗСУ деокупували Херсон від навали росіян, неможливо не згадати цих дівчат, які попри ракетний обстріл продовжували збирати кошти на ЗСУ.

Джерело

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН